Zijn er bij hockey verschillende onderdelen of varianten?

Hockey kan gespeeld worden op verschillende velden. Zo zijn er een grasvelden, kunstgrasvelden, gravelvelden en watervelden. Icehockey wordt zelfs op ijs gespeeld. In de winter is dit een populaire sport. Spelers hebben speciale schaatsen en speciale sticks om geen bal maar een puck (ronde schijf) in het doel van de tegenstander te slaan of te pushen. Naast Icehockey is er ook een warmere variant: Zaalhockey. In de zaal verschillen de regels en ook de sticks zijn anders.

Beachhockey is relatief onbekend maar wordt gespeeld op een zandoppervlak met een lichtere bal, waardoor deze veel door de lucht gaat! De variant bouncehockey wordt ook veel gespeeld op het strand. Hierbij is de bal groter en wordt er niet gespeeld met sticks maar met knotsen. Deze knotsen hebben aan de onderkant een foamlaag waardoor het lastiger wordt om de bal te slaan.

Een nieuwe hockeyvariant is onderwaterhockey. Het spreekt al een beetje voor zich: de doeltjes staan onder water. hierdoor moeten de spelers steeds naar beneden duiken om te spelen.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.