Tennis oefening voor een dreumes thuis

Echte tennisvaardigheden kunnen we nog niet oefenen met een dreumes. Wel kunnen we spelenderwijs een aantal basisvaardigheden oefenen die nodig zijn om bijvoorbeeld balbaan inzicht te krijgen.

Stuiterbal stuiteren
Dit spelletje is super makkelijk, maar zorgt gegarandeerd voor verbaasde gezichtjes. Het enige dat je nodig hebt is een stuiterbal (dit kan natuurlijk ook een echte tennisbal zijn).

Doel van het spel is om de stuiterbal te pakken te krijgen.
Start van het spelletje

Leg de stuiterbal op een verhoging en laat jouw dreumes de bal eraf duwen of geef de bal zelf een klein zetje zodat hij van de verhoging op de vloer stuitert.
Verloop van het spelletje
De bal stuitert natuurlijk alle kanten op. Probeer samen de bal zo snel mogelijk te pakken te krijgen en probeer het daarna opnieuw.
Moeilijker maken
Leg een ongelijk oppervlak op de grond, het is dan moeilijker om in te schatten waar de bal heen schiet en dus spannender!
Makkelijker maken
Gebruik een grotere bal, deze bewegen vaak langzamer.

Tennis oefening voor een peuter thuis
Echte tennisvaardigheden kunnen we nog niet goed oefenen met een peuter. Wel kunnen we spelenderwijs een aantal basisvaardigheden oefenen die nodig zijn om bijvoorbeeld gevoel te krijgen met een racket.
Pannenkoeken bakken
Samen pannenkoeken bakken is een spelletje waarbij je op een racket, plankje of misschien wel een speelgoed pannetje een voorwerp legt en deze in de lucht probeert te gooien en weer probeert te vangen.
Start van het spelletje
Leg een zacht voorwerp op het racket en ga klaar staan. Op een commando gooi je het object door de lucht, maar houd je het pannetje vast.
Verloop van het spelletje
Als het object wat jouw peuter omhoog heeft gegooid door de lucht vliegt, dan kun jij dat proberen te vangen. Lukt dat? Dan hebben jullie samen een apepunt!
Moeilijker maken
Probeer de pannenkoek weer op te vangen op het racket of probeer de pannenkoek ergens in te mikken.
Makkelijker maken
Gebruik nog geen racket, maar leg het voorwerp op de platte hand of misschien op de rug van de hand.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.