Zijn er bij tennis verschillende onderdelen of varianten?

Tennis kent heel veel verschillende varianten, kijk maar!

  • Tafeltennis: dit is een super snelle vorm van tennis! De rackets en het balletje zijn heel klein en het wordt gespeeld op een tafel.
  • Badminton: hier hangt het net hoger dan bij gewoon tennis en er wordt niet met een bal gespeeld, maar met een shuttle. Ook het racket is anders.
  • Beachtennis: beach betekent strand, dus beachtennis speel je in het zand! Bij beachtennis hangt het net, net zoals bij badminton, iets hoger dan bij gewoon tennis. Je kunt bij beachtennis spectaculaire sprongen maken, want je valt toch zacht in het zand.
  • Squash: bij deze vorm van tennis deel je samen één veld. Je speelt de bal tegen de muur. De bal moet boven een lijn (het net) de muur raken. Daarna probeert je tegenstander de bal weer tegen de muur te spelen. Door slim gebruik te maken van de muren aan de zijkant, kun je het je tegenstander moeilijk maken!.
  • Padel: dit is een combinatie van squash en tennis. Het racket is anders dan bij gewoon tennis en er wordt gespeeld in een soort glazen kooi, zodat je ook de muren kunt gebruiken om het de tegenstander moeilijk te maken. Je speelt padel altijd 2 tegen 2.
  • Picklebal: deze vorm van tennis is speciaal ontwikkeld voor oudere mensen. Het veld is wat kleiner, maar gaat wel heel snel.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.