Turn oefening voor basisschoolkinderen thuis

Heb je een trampoline in de tuin: SUPER! Laat je apekoppie daar eens een koprol op maken. Misschien lukt dat wel zonder handen of al een stukje in de lucht.
Geen trampoline? Dan kun je aan de slag met de radslag. Zorg er wel eerst voor dat er voldoende ruimte vrij is.
Zet een pak drinken, fles wasmiddel, een knuffel of een ander voorwerp neer. Ongeveer een meter hier vanaf zet je een verhoging neer, zoals een poef, een laag krukje of een dik kussen. Jouw apekop mag nu de handen op de poef zetten (of het kussen stevig vastpakken) en de voeten ongeveer 20 centimeter van het voorwerp gaan zetten en met beide benen over het voorwerp springen (let op: de benen moeten om de beurt door de lucht). Gaat dat heel goed, dan kun je een lager voorwerp gebruiken om op te steunen of het voorwerp zelfs weglaten. Gaat dat ook heel makkelijk, dan kun je met (schilders)tape een lijn op de vloer zetten en moet je apekop proberen met handen en voeten op de lijn te blijven.
Lukt het nog niet zo goed, maak dan met (schilders)tape een lijn op de vloer, waar overheen gesprongen moet worden.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.