Turn oefening voor een kleuter thuis

Ook bij deze leeftijd blijft de koprol populair en kan het zelfs nog lastig zijn, dus blijf lekker door oefenen. Wellicht lukt het nu op een vlakke ondergrond.
Op deze leeftijd is de handstand ook iets dat wordt ervaren als een leuk trucje dat je kunt doen met je lijf. Dit kun je oefenen door het maken van ‘een spinnetje’.
Zorg er eerst voor dat je apekoppie geen schoenen aan heeft, dat zou zonde zijn van je muur ;).

Ga bij een stuk muur staan, waar geen kasten/schilderijen in de buurt zijn. Daar markeer je een vlak op de vloer, waar je kleuter de handen op moet zetten (niet te dicht bij de muur). Nu laat je je apekop op de hurken zitten, met de billen naar de muur gericht en mag hij/zij de handen op de markering plaatsen. Als een spinnetje loopt de kleuter met de voeten zo hoog mogelijk tegen de muur op.
Gaat dat heel goed, haal de markering dan weg en laat je apekoppie zelf inschatten waar zijn/haar handen moeten. Om het nog moeilijker te maken kun je je kleuter stapjes naar de muur laten zetten met de handen.
Lukt het nog niet zo goed, ondersteun je apekop dan met 1 hand bij een schouder en pak met je andere hand het been vast. Ook kun je de markering verder van de muur afzetten.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.