Voetbal oefening voor een kleuter thuis

Vaardigheden die je kunt oefenen met jouw kleuter zijn rennen, het schoppen tegen de bal, samen overspelen en het dribbelen met de bal.
Speel de bal samen over en kijk of jouw kleuter de bal al kan stoppen met de voet op de bal.Voor het dribbelen kun je een begin en eindpunt aangeven, laat jouw kleuter de bal zo dicht mogelijk bij de voet houden. Als hij/zij bij het eindpunt is, beloon het dan door een doel neer te zetten, waar gescoord moet worden of zet er bijvoorbeeld lege flessen gevuld met rijst, of pionnen neer. Op deze leeftijd kun je ook al een begin maken met het slalommen/zigzaggen met een bal, zorg er wel voor dat de pionnen of bomen (o.i.d.) ver genoeg uit elkaar staan, anders raakt je kleuter gefrustreerd als het niet lukt.

Je kan ook een partijtje voetbal spelen, dus de bal van elkaar afpakken, niet te fanatiek, want een kleuter is erg fanatiek en kan nog niet zo goed tegen zijn/haar verlies.

Penalty’s nemen en tegenhouden vinden ze op deze leeftijd ook erg leuk.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.