Voetbal oefening voor een peuter thuis

Onderdelen van het voetbal die je met je peuter kunt oefenen, zijn het rennen en het schoppen tegen een bal. Omdat een voetbal vaak groot en zwaar is, kun je beter een plastic bal of een ballon gebruiken. Deze gaan langzamer dan een gewone bal en zijn dus makkelijker te volgen. Hiermee kunnen ze goed hun hand- en voet- oogcoördinatie oefenen.

Balans is ook van belang om te kunnen schoppen tegen een bal, dus het oefenen van allerlei loopvormen, zoals springen, achteruit lopen, zijwaarts lopen, op één been staan, etc., zijn ook dingen die je kunt doen. Hoe beter de balans, des te beter kunnen ze tegen een bal schoppen. Zet pionnen, lege flessen met rijst (o.i.d.) of iets anders neer om om te schoppen, zo leert je peuter op een speelse manier om gericht te schoppen. Natuurlijk kun je ook een doeltje maken en proberen te scoren.

Slalommen of zigzaggen is op deze leeftijd ook leuk om te doen, bijvoorbeeld een rij bomen achter elkaar, of met pionnen. Wel zonder bal, want dat is nog te moeilijk.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.