Volleybaloefening voor een basisschoolkinderen thuis


Het mikken is een leuke vaardigheid om samen met jouw kind uit te voeren. Maak markeringen op de grond van bijvoorbeeld kussens. Als je buiten gaat volleyballen kun je cirkels tekenen op de grond met stoepkrijt. Laat jouw apekop de ballon proberen te spelen in één van deze markeringen. Je kunt variëren in de afstand tot de markering.

Het bovenhands overspelen met een bal is leuk om te oefenen. Spreek met je kind een streefaantal af, wat je samen probeert te halen qua overspelen. Let op de techniek van het overspelen. De duimen en wijsvingers maken een driehoekje om de bal en de ellebogen wijzen naar buiten, waarbij je een harmonica-beweging maakt.

Probeer altijd onder de bal te komen, zodat je je hele lichaam gebruikt bij het slaan.

Ditzelfde kan je proberen met onderhands overspelen. Leg je handen in elkaar, waarbij je onderarmen bijna tegen elkaar aankomen. Je raakt de bal met de onderarmen. Tijdens het spelen zijn je armen als een plank gestrekt en neemt je lichaam een “ik weet niet” houding aan. Wanneer je je benen strekt, komt de bal omhoog. Je houdt je armen stil. Wat je vaak ziet gebeuren is een soort schepbeweging van de armen. Het gevolg is dat de bal naar achteren gespeeld wordt, in plaats van recht naar voren.

Springen en een bal slaan: hier heeft jouw kind wel een goede timing voor nodig. Het is belangrijk dat de bal goed aangegooid wordt. Het leert jouw kind om de balbaan in te schatten en te anticiperen op de naderende bal.

De onderhandse service kun je oefenen tegen een muurtje aan.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.