Volleybaloefening voor een dreumes thuis

Een belangrijke vaardigheid van volleybal is de oog-handcoördinatie. Deze kun je met jouw dreumes oefenen door bijvoorbeeld een ballon hoog te houden. Het voordeel van een ballon is dat deze relatief traag beweegt door de lucht, waardoor jouw dreumes de tijd heeft om te anticiperen op de ballon. Verder is het super leuk om te gaan bellen blazen. De bellen zijn de volleyballen en jouw dreumes probeert deze met de handen kapot te prikken. Ook hiermee leert jouw dreumes inschatten wat de zeepbel doet en leert daarop te anticiperen.

Het overspelen van een ballon of bal zal je dreumes nog lastig vinden. Het is namelijk veel te leuk om zelf de bal of ballon in de handen te hebben en er mee te spelen. Je kunt dit wel op een andere manier oefenen, als voorbereiding op het overspelen later: Als je tegenover elkaar gaat zitten, met de benen in een v-vorm, kan je een bal naar elkaar overrollen. Maak hier gebruik van aftellen: 1, 2, 3. Bij 3 rol je de bal. Door dit regelmatig te herhalen, weet jouw dreumes dat de bal eraan komt en dat hij/zij hierop kan anticiperen.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.