Volleybaloefening voor een peuter thuis

Een belangrijke vaardigheid van volleybal is de oog-handcoördinatie. Deze kun je met jouw peuter oefenen door bijvoorbeeld een ballon hoog te houden. Het voordeel van een ballon is dat deze relatief traag beweegt door de lucht, waardoor jouw peuter de tijd heeft om te anticiperen op de ballon. Overgooien met een lichte en zachte bal is ook leuk om te doen. Probeer als ouder de bal gericht in de handen te gooien. Waardoor jouw peuter een succeservaring beleeft. Door dit regelmatig te herhalen, gaat jouw peuter de baan van de bal beter kunnen inschatten en beter kunnen anticiperen op de bal. Dit helpt de oog-handcoördinatie verbeteren.

Verder is het super leuk om te gaan bellen blazen. De bellen zijn de volleyballen en jouw peuter probeert deze met de handen kapot te prikken. Ook hiermee leert jouw peuter inschatten wat de zeepbel doet en leert daarop te anticiperen.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.