Klimmen en klauteren binnen kleutergym

Naast het ontwikkelen van alle spieren in je lichaam, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn, leggen we bij de kleuterlessen vooral de nadruk op het verkrijgen van zelfvertrouwen en durven om jezelf uit te dagen. Vaardigheden die ze onder de knie hebben, gaan we eerst herhalen, om ze vervolgens uit te dagen nét iets meer te proberen.

We bouwen de zaal vol met al het materiaal dat we kunnen vinden. We dagen de kinderen uit om op allerlei manieren in het wandrek te klimmen en zo hoog mogelijk te gaan. Of om bij het diepspringen steeds iets hoger te gaan en netjes op 2 voeten te landen.
Touwzwaaien is een vaardigheid die op deze leeftijd ontdekt wordt. Zodra ze doorhebben hoe het werkt, dagen we ze uit om steeds verder te zwaaien of vanaf een hoger vlak te beginnen. We stimuleren apekoppen ook een voorbeeldrol te nemen en op elkaar te wachten, een eigen route door de jungle te laten kiezen en anderen te volgen.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.