Opbouw van de rugby vaardigheden in de verschillende leeftijdsgroepen

    1. Rugby binnen dreumesgym

We focussen ons op spelletjes en vaardigheden om jou als ouder samen met jouw apekop te laten ballen. We gaan met verschillende ballen rollen. We maken een begin met mikken, gooien in verschillende richtingen en simpele vangoefeningen. Ook komen bij rugby verschillende stoeivormen aan bod, zodat jouw kleine apekop kan leren wat er gebeurt met externe krachten op het lichaam. We leren jou als ouder binnen de les vaardigheden waar je thuis ook leuk mee aan de slag kunt gaan.

    1. Rugby binnen peutergym

Bij de peuterlessen bouwen we verder op de basisvaardigheden waar we bij de dreumeslessen mee begonnen zijn. Peuters zijn al beter in staat snel te reageren op wat er in de omgeving gebeurt. Ze kunnen daardoor al meer en beter oefenen met vangen en inschatten hoe een bal rolt. Ook gaat het gooien richting een specifiek doel al beter en bouwen we de duw-, stoei en trekspelletjes verder uit. We leren jou als ouder binnen de les vaardigheden waar je thuis ook leuk mee aan de slag kunt gaan.

    1. Rugby binnen kleutergym

Rugby binnen de kleuterlessen gaat qua vaardigheden steeds meer op de sport rugby lijken. Bij rugby mag je alleen achteruit gooien en vooruit schoppen, dit is voor veel apekoppen lastig om cognitief erin te krijgen. Ook kan vanaf deze leeftijd steeds meer nadruk gelegd worden op de sociale- en emotionele vaardigheden. We spelen kleine spelletjes in de les waar apepunten behaald kunnen worden en uiteraard is het parcoursje aanwezig.

    1. Rugby binnen multisport voor basisschoolkinderen

In deze leeftijdsgroep zie je een enorme versnelling in de ontwikkeling van de coördinatieve vermogens. Apekoppen kunnen steeds sneller motorisch leren en daar spelen we bij de rugby lessen natuurlijk op in. Steeds meer gaan we naar echte spelvormen toe, echter zijn winst en verlies van ondergeschikt belang. Omgaan met winst en verlies zijn wel belangrijke sociale vaardigheden, dus af en toe zal er een klein element van langs komen. Ook specifieke rugby vaardigheden worden geoefend en natuurlijk worden die aan de ouders laten zien na de les.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.