Rugby oefening voor basisschoolkinderen thuis

Vaardigheden die je kunt oefenen met jouw kind zijn eigenlijk de “echte rugbyregels”. Als je met z’n tweeën bent, zijn het een aantal vaardigheden die je kunt oefenen.

Oefen het rennen met schijnbewegingen, waarbij het doel van het kind is om langs jou te rennen. Het variëren van de ren richting kan je bijvoorbeeld ook oefenen door te slalommen om pionnen heen. Of door bijvoorbeeld met stoepkrijt markeringen aan te brengen op de grond, waar om heen gegaan moet worden.

Samen naar voren rennen, terwijl je de bal naar elkaar overpaast. De bal mag bij rugby  alleen achterwaarts gegooid worden. Het achteruit gooien kan je samen met jouw kind oefenen met verschillende soorten ballen. Dit kan een ovale rugbybal zijn, maar kan ook prima geoefend worden met een ronde bal (soft, plastic, leer).

Het leren overgooien van een ovale bal kan geleerd worden door gebruik te maken van beeldspraak. Je handen vormen een broodje. Tussen het broodje heb je je beleg liggen (de bal). Deze klem je vast tussen de handen. Je gooit je broodje met beleg naar een ander toe, door je handen te draaien. De startpositie van je broodje is met de duimen omhoog, (als je je beleg (de bal) niet klemt, valt je beleg op de grond). Door de armen langs je lichaam naar voren te bewegen en te draaien, gooi je de bal. De eindpositie van de handen is plat. Het eindresultaat is dat de bal om zijn lengte-as heen draait en daardoor prima te vangen is.

Het stoeien is een leuke vorm om samen met jouw kind te oefenen. Als ouder kan je het nog best wel pittig hebben om weerstand te bieden. Kinderen van deze leeftijd ontwikkelen namelijk steeds meer kracht. Combineer dat met de slimmigheid en creativiteit van een kinderbrein en je zal versteld staan wat een weerstand ze kunnen bieden tijdens het stoeien. Zowel de armkracht, als beenkracht als rompstabiliteit wordt hiermee geoefend. Daarnaast is dit een ideale manier om grenzen aan te geven.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.