Rugby oefening voor een kleuter thuis

Vaardigheden die je kunt oefenen met jouw kleuter zijn rennen en het maken van schijnbewegingen, naar achteren overgooien van verschillende ballen en het duwen tegen elkaar.

Laat jouw kleuter op jou af komen rennen en een schijnbeweging maken om jou te passeren. Het variëren van de ren richting kan je bijvoorbeeld ook oefenen door te slalommen om pionnen heen. Of door bijvoorbeeld met stoepkrijt markeringen aan te brengen op de grond, waar om heen gegaan moet worden.

Jouw kleuter begrijpt al heel goed wat voor en achter is. Het is in deze leeftijdsfase dus ook goed mogelijk om uit te leggen dat het overgooien van de bal tijdens rugby alleen mag door achteruit te gooien. Het achteruit gooien kan je samen met jouw kleuter oefenen met verschillende soorten ballen. Dit kan een ovale rugbybal zijn, maar kan ook prima geoefend worden met een ronde bal (soft, plastic, leer).

Het leren overgooien van een ovale bal kan geleerd worden door gebruik te maken van beeldspraak. Je handen vormen een broodje. Tussen het broodje heb je je beleg liggen (de bal). Deze klem je vast tussen de handen. Je gooit je broodje met beleg naar een ander toe, door je handen te draaien. De startpositie van je broodje is met de duimen omhoog, (als je je beleg (de bal) niet klemt, valt je beleg op de grond). Door de armen langs je lichaam naar voren te bewegen en te draaien, gooi je de bal. De eindpositie van de handen is plat.

Het stoeien is een leuke vorm om samen met jouw kleuter te oefenen. Jouw kleuter heeft een steeds beter lichaamsbesef en zal al behoorlijk wat weerstand tegen jou kunnen bieden. Zowel de armkracht, als beenkracht als rompstabiliteit wordt hiermee geoefend. Daarnaast is dit een ideale manier voor jouw kleuter om grenzen aan te geven.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.