Basketbal oefening voor basisschoolkinderen thuis


Zoek een beetje ruimte op rondom jullie huis. Ga tegenover elkaar staan met allebei een basketbal of ander soort bal in je handen. Het liefst twee verschillende ballen. De een gaat de ander na-apen en mag allerlei trucjes laten zien. Begin als ouder zelf om het goede voorbeeld te laten zien.  Trucjes die je kan laten zien zijn: De bal omhoog gooien, klappen en weer vangen. Dan 3 keer klappen, 4 keer, etcetera. De bal van de een naar de andere hand stuiteren, met dubbele stuit, tussen je benen door, etc. De bal twee keer laten stuiteren en dan vangen, dan 3 keer laten stuiteren, 4 keer, etc.  Dan nog twee keer stuiteren, rondje draaien en dan vangen. Wanneer dat is gelukt probeer je tegelijk de ballen naar elkaar over te stuiteren. Tel af en stuiter zachtjes de bal naar de ander. Allebei de bal gevangen? Goed gedaan! Probeer het steeds een beetje moeilijker te maken als het goed gaat! Basisschoolkinderen oefenen hiermee: oog- hand coördinatie, reactievermogen, concentratievermogen en het kinetisch differentiatievermogen.

Basketbal binnen multisport voor basisschoolkinderen

In deze leeftijdsgroep zie je een enorme versnelling in de ontwikkeling van de coördinatieve vermogens. Apekoppen kunnen steeds sneller motorisch leren en daar spelen we bij de basketbal lessen natuurlijk op in. Steeds meer gaan we naar echte spelvormen toe, echter winst en verlies zijn van ondergeschikt belang. Omgaan met winst en verlies zijn wel belangrijke sociale vaardigheden, dus af en toe zal er een klein element van langs komen. Ook specifieke basketbal vaardigheden, zoals de lay-up, worden geoefend en natuurlijk aan de ouder laten zien na de les.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.