Basketbal oefening voor een dreumes thuis


Met weinig spullen kan je al basketbal oefenen met jouw dreumes. Ballonnen zijn bijvoorbeeld makkelijk te gebruiken. Ze zweven en zijn makkelijk te volgen. Ook zijn ze lekker zacht, wat lekker aanvoelt.

Met ballonnen kun je veel spelletjes spelen. Blaas bijvoorbeeld een ballon op en ga tegenover elkaar zitten/staan. Jouw apekop houdt zijn/haar handen recht omhoog. Je slaat vervolgens de ballon richting de handen van je dreumes. Laat de kleine apekop nu de ballon met twee handen tegelijk wegslaan. Als dit goed gaat, kun je de rollen omdraaien.

Dit spel heet ‘ballonblok’.

Dreumesen oefenen hiermee: Lichaamsspanning, oog- hand coördinatie, rompstabiliteit, reactievermogen en concentratievermogen.

Basketbal binnen dreumesgym

We focussen ons op spelletjes en vaardigheden om jou als ouder samen met jouw apekop te laten ballen. We gaan met verschillende ballen rollen, proberen te stuiteren en houden een ballon hoog. We maken een begin met mikken, gooien in verschillende richtingen en simpele vangoefeningen. We leren jou als ouder binnen de les vaardigheden waar je thuis ook leuk mee aan de slag kunt gaan.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.