Basketbal oefening voor een kleuter thuis


Het gooien en mikken van de bal is gemakkelijk te oefenen thuis. Zet een paar doelen/manden neer op verschillende afstanden van een worplijn. De doelen/manden kunnen op zich ook nog verschillen van grootte. Laat jouw kleuter van een steeds grotere afstand gooien. Het is niet erg als je van heel dichtbij begint en dat het meteen lukt om in de verschillende manden te gooien, dit is namelijk een voorbeeld van foutloos leren. Gaat dit goed, bepaal dan een aantal punten per mand. Leg er bijvoorbeeld een A4-tje met de hoeveelheid punten per mand in. De kleinste en verste manden krijgen de meeste punten. Probeer zoveel mogelijk punten te scoren.

Kleuters oefenen hiermee: oog- hand coördinatie, mikken en tellen.

Basketbal binnen kleutergym

Basketbal binnen de kleuterlessen gaat qua vaardigheden steeds meer op de sport basketbal lijken. Misschien lukt het al om met een stuit over te passen en kunnen we door op een verhoging te klimmen, al in de echte basket gooien. Ook kan vanaf deze leeftijd steeds meer nadruk gelegd worden op de sociale vaardigheden. We spelen kleine spelletjes in de les waar apepunten behaald kunnen worden en uiteraard is het parcours aanwezig.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.