Basketbal oefening voor een peuter thuis

Thuis kun je gemakkelijk een klein doolhof maken met spullen zoals een kast, tafel, stoelen, kussens en dekens. Probeer een route te maken waar je peuter niet overheen kan kijken. Er is een duidelijk begin en eind, maar je apekop moet proberen om hier zelf achter te komen. Zet aan het eind van het doolhof een mand neer.

Peuters kunnen kruipen, lopen, bukken door het doolhof. Gebruik verschillende kleine ballen waarmee je peuter kan lopen, stuiteren en kan rollen. Zo kan je op verschillende manieren door het doolhof, waarna uiteindelijk de bal in de mand gegooid moet worden.

Peuters oefenen hiermee: oriëntatievermogen, autonomie, armkracht, aanpassingsvermogen, oog- hand coördinatie, en probleemoplossend vermogen.

Basketbal binnen peutergym

Bij de peuterlessen bouwen we verder op de basisvaardigheden waar we bij de dreumeslessen mee begonnen zijn. Peuters zijn al beter in staat snel te reageren op wat er in de omgeving gebeurt. Ze kunnen daardoor al meer en beter oefenen met stuiteren en vangen. Ook gaat het gooien richting een specifiek doel al beter. We leren jou als ouder binnen de les vaardigheden waar je thuis ook leuk mee aan de slag kunt gaan.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.