Handbal dreumesgym

We focussen ons op spelletjes en vaardigheden om jou als ouder samen met jouw apekop alle vaardigheden van handbal te leren. Uiteraard passen deze vaardigheden bij de ontwikkeling van jouw dreumes. Met een dreumes kunnen we uiteraard niet echt handballen, maar we kunnen in de Monkey Moves jungle op zoek gaan naar de wondere wereld van rollende ballen. Ook gaan we aan de slag met het gooien van ballen en misschien zelfs al een beetje richting een doel. Voor dreumessen is het lastig om te stoppen met rennen of van richting te veranderen tijdens het rennen. Hier kunnen we natuurlijk apeleuke handbal spelletjes voor verzinnen, zodat ze deze vaardigheden gaan ontwikkelen. We leren jou als ouder binnen de les vaardigheden waar je thuis ook mee aan de slag kunt gaan. Natuurlijk houden we rekening met zowel de motorische- als de sociale ontwikkeling van een dreumes

Handbaloefening voor een dreumes thuis

Hierperdepiep Hoera. Bij hoera gooi je de ballen de lucht in. Als je dreumes ze allebei gooit, probeer ze dan met heel veel enthousiasme te pakken. Hoe gekker jij doet, hoe leuker jouw dreumes het zal vinden. Je kunt het gooien uitbouwen naar het bovenhands gooien. Dit doe je door met de bal of ballon je oor aan te tikken en te gooien. Met name de oog-handcoördinatie en het timen van het gooien en vangen wordt hiermee geoefend.

Het is voor een dreumes lastig om een handbal met één hand vast te houden. Om dit te oefenen geven we ze in beide handen iets om mee te gooien. Hiervoor kan je een tennisbal of een ballon gebruiken. Het voordeel van een ballon is dat de bal relatief langzaam neervalt en dus beter te timen is. Ga tegenover elkaar zitten en gooi een bal onderhands. Jouw dreumes zal dit gaan spiegelen. Een beeldspraak die je kunt gebruiken om te oefenen is:

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.