Handbal binnen multisport voor basisschoolkinderen

Na de kleuterklassen begint het echte leven ;). In deze leeftijdsgroep zie je een enorme versnelling in de ontwikkeling van de coördinatieve vermogens. Ook begrijpen de apekoppen steeds meer van het spelconcept en kunnen ze de bijbehorende spelregels van handbal voorzichtig toepassen. Ze kunnen steeds sneller motorisch leren en daar spelen we bij de handbal lessen natuurlijk op in. Het is geweldig om te zien hoe de apekoppen in deze groep steeds beter kunnen samenwerken. Ook andere specifieke handbal vaardigheden worden geoefend en natuurlijk aan de ouders laten zien na de les.

Handbaloefening voor basisschoolkinderen thuis

Span een touw, of gebruik een waslijn, en hang daar kranten overheen. Pak evenveel ballen als kranten die je hebt opgehangen. Hoe meer verschillende soorten ballen, hoe beter. Deze variaties zorgen er namelijk voor dat jouw kind op een impliciete manier in leert schatten hoe de balbaan van verschillende ballen gaat. Probeer nu met iedere bal een krant te raken door hem met je hand te gooien. Lukt het? Probeer dan elke bal te gooien met een sprongetje in de lucht. Leg hiervoor een aantal items op de grond, waarover jouw kind moet springen en tegelijkertijd moet gooien. Dit is motorisch gezien al een stuk lastiger, omdat er een dubbeltaak uitgevoerd moet worden. Bij deze oefening bevorder je het timen van gooien, het mikken en de hand-oogcoördinatie.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.