Handbal kleutergym

Binnen onze kleuterlessen gaat het balspel steeds meer op handbal lijken. Kleuters kunnen al beter delen, waardoor we ook kunnen oefenen om de bal naar elkaar over te gooien. Dit vraagt veel van de kleuters: wanneer  je de bal moet gooien, moet je de bal met de juiste kracht kunnen wegspelen, zodat hij niet alleen ver genoeg gaat, maar ook nog de juiste richting mee krijgt! En dan hebben we het nog niet eens over vangen of terugspelen! We moeten dus veel leren over de balbaan. Door gebruik te maken van differentieel leren kunnen de apekoppen straks met een verscheidenheid van ballen aan de slag! Vanaf deze leeftijd leggen we ook steeds meer nadruk op de sociale- en cognitieve vaardigheden passend bij het kleuter handbal.

Handbaloefening voor een kleuter thuis

Voor een kleuter kan vangen nog best lastig zijn. Maar hier kan aan gewerkt worden! Ga tegenover elkaar staan, met een krant in het midden op de grond. Je gooit naar elkaar over, waarbij de bal op de krant moet stuiteren. Door de stuiter hebben ze meer tijd om de balbaan en de diepte in te schatten. Gaat het goed? Doe dan een stapje naar achteren of vouw de krant een beetje kleiner. Om het vangen makkelijker te maken kun je laten zien hoe je met je handen een kommetje kunt vormen. Voordat je de bal gooit, tel je af. Zo kan jouw kleuter anticiperen op het moment dat de bal gegooid wordt.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.