Handbal peutergym

Bij de peuterlessen bouwen we verder op de basisvaardigheden waar we bij de dreumeslessen mee begonnen zijn. Peuters zijn al beter in staat om van richting te veranderen tijdens het rennen en te stoppen op commando. We kunnen een ren je rot spelletje spelen. Heel goed voor het uithoudingsvermogen en apeleuk om heel hard door de jungle te rennen. Ook kunnen we al meer gaan oefenen met het gooien naar een specifiek doel. Misschien lukt het al om een dubbele taak uit te voeren, door met een handbal of ballon in de handen door de jungle te klauteren.   We leren jou als ouder binnen de les vaardigheden waar je thuis ook leuk mee aan de slag kunt gaan. Uiteraard gaan we binnen de lessen aan de slag met de sociale ontwikkeling van peuters.

Handbaloefening voor een peuter thuis

Handbal voor een peuter kan je heel spannend maken, door plaatjes van krokodillen uit te printen en deze verspreid door het huis op te plakken. Vindt jouw kind een krokodil eng? Kies dan een dier wat minder spannend is. Neem je peuter mee op avontuur: vertel dat er uit de dierentuin krokodillen zijn ontsnapt en zich nu verstoppen in jullie huis. Alleen je peuter kan ze vangen. Geef je apekop een zachte bal (kokosnoot) en laat hem met één hand van een afstandje de krokodillen vangen. Komt jouw peuter voor jouw gevoel te dichtbij, waardoor het te makkelijk is? Vertel dan dat een krokodil heel snel is en ze jou kunnen pakken. Neem als ouder de rol van de krokodil in als ze weer te dicht bij zijn. Alle krokodillen gevangen? Speel het spelletje nogmaals, waarbij je de krokodillen op een andere plaats ophangt. Je kan het spel ook spelen door met de andere hand te gooien. Dit spelletje neemt de kinderen mee in hun belevingswereld, waarbij de armkracht, hand-oogcoördinatie, knijpkracht en mikken geoefend wordt.

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.