Wat zijn de spelregels bij handbal?

Handbal wordt gespeeld op een veld van 40 bij 20 meter. Aan beide uiteinden staat een grote goal van 3 bij 2 meter. Hier moet je in proberen te scoren. Maar dit mag alleen maar buiten de halfronde cirkel, die op 6 meter voor de goal staat getekend. Als je de bal in je handen hebt, mag je 3 passen zetten. Daarna moet je de bal op de grond stuiten (tippen), proberen te scoren of passen naar een teamgenoot. Je mag de bal niet raken met je onderbeen of voet.
Gaat de bal aan de zijkant uit het veld, dan is de bal voor de tegenpartij. Die mag op de plek waar de bal eruit ging, een inworp doen. Gaat de bal over de achterlijn via een verdediger, dan krijgt de aanvallende partij een corner. Als de bal via de aanvallende partij of de keeper over de achterlijn gaat, dan is de bal voor de keeper en mag deze de bal weer in het spel brengen.

Als je aan het verdedigen bent, kun je proberen de bal te onderscheppen of de tegenstander tegen te houden door er precies voor te gaan staan. Je mag de tegenstander niet vasthouden of de bal uit zijn handen slaan.

Wie na 2x 30 minuten spelen de meeste punten heeft gescoord, is de winnaar!

Overige Monkey Moves sporten

Waar wil je op inloggen?

Klik op de knop hieronder of je wilt inloggen op jullie leslocatie of naar onze online community wilt gaan.

Leslocatie login

Plan je volgende lessen in, wijzig je lidmaatschap of stuur een bericht naar jouw docent

Clubhuis login

Kom in contact met de andere leden van Monkey Moves, vind gratis extra beweegactiviteiten en doe mee aan leuke challenges via ons digitale clubhuis.